Loopbaanadvies

Loopbaanadvies is gericht op het bepalen van een nieuwe richting in je werk het vinden van een andere baan. Een traject begint met een oriëntatiegesprek. Daarin worden vraag en aanbod op elkaar afgestemd en kijken we of het klikt.

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden. Altijd geldt: jouw vraag is uitgangspunt voor de inhoud en de duur van de begeleiding.

‘Heroriëntatie op de loopbaan’

Doel is om een nieuwe richting te geven aan je loopbaan door je eigen mogelijkheden te zien en te benutten. Het traject bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur en wordt afgesloten met een loopbaanplan.

Elementen in dit traject zijn:

  • inventarisatie arbeidsverleden en huidige situatie
  • biografie en zelfanalyse: inzicht in talenten en vaardigheden, in stimulerende of belemmerende patronen en overtuigingen
  • wat wil je eigenlijk: richting geven aan je dromen
  • met zin aan het werk: een nieuw beroepsperspectief

‘Concretiseren, of: de kunst van het zoeken’

Dit traject omvat 4 gesprekken en is gericht op het verkennen en bewerken van de arbeidsmarkt.
Het biedt de praktische ondersteuning voor het vinden van je nieuwe baan, zoals een netwerk opbouwen, sollicitatiemethodes toepassen, een krachtig cv en een bij jou passende brief opstellen, gesprekken voeren, prioriteiten stellen, keuzes maken.

`Sollicitatiebegeleiding’

Je hebt kwaliteiten, werkervaring, een prima cv en een sterke brief. Je wordt dan ook op gesprek uitgenodigd. Maar je wordt het niet, de baan gaat naar iemand anders. Als je dat gebeurt, kun je wel wat ondersteuning gebruiken om enthousiast verder te solliciteren. Gesprekken waarin je verwoordt/verbeeldt waarom jij de goede persoon bent, wat jouw motivatie is om juist voor deze organisatie, juist voor deze plek te kiezen.

Dan gaat het niet om alleen om geschiktheid of competenties. Dan gaat het om bezieling, om visie, om jouw talenten en waarden die juist hier passen. Je innerlijke overtuiging straalt naar buiten.

Natuurlijk, het kan gebeuren dat het niet direct lukt. Dan blaas je stoom af en vervolgens analyseren we heel nauwkeurig wat er naar jouw idee en in de woorden van de sollicitatiecommissie mis ging. Daarna zoeken we met nieuwe energie naar de plek waar jij wel tot je recht komt.