Leiding geven aan jezelf

Een levensloop en een beroepsweg zijn geen voorgegeven, voorgeschreven paden. Mensen hebben, meer dan vroeger, de mogelijkheden om keuzes te maken in de manieren waarop ze hun leven willen vormgeven. Dat biedt vrijheid, en ruimte voor zelfontplooiing en eigen initiatief. Het gaat ook hand in hand met de verantwoordelijkheid die je hebt voor je eigen leven. Je geeft zelf sturing en dat geldt zowel voor je privé- als voor je beroepsleven.

Zeker: sommige dingen overkomen je. Pijn, verdriet, ellende, daar kies je niet voor. Dan heb je invloed op je levenshouding: hoe ga je ermee om, welke betekenis geef je het in je leven?

Vrijheid en verantwoordelijkheid, dat vraagt om goed leiding geven aan jezelf.
Waar sta je, waar wil je naar toe, wat stimuleert je en houdt je tegen om daar te komen?

Dat is wat ik versta onder leiding geven aan jezelf: dat je een perspectief ontwikkelt, dat je een visie hebt die richting geeft in je leven. Dat kan een grote droom, een visioen zijn, maar ook een smeulend verlangen.

Je onderzoekt wat je wilt bereiken en wilt betekenen, voor jezelf en voor de omgeving waarmee je bent verbonden. Daarbij ga je uit van jouw talenten en jouw waarden, je kracht, je veerkracht en je motivatie. Je formuleert doelen om je perspectief concreet te maken. En, niet onbelangrijk: je werkt aan het realiseren van je (grote of kleine) doel. Stap voor stap, met al je potentieel, en alles wat je ervan af dreigt te houden. Want dat is misschien nog wel het lastigst: in de hectiek van alledag vorm geven aan wat je wilt, doen wat je je voorgenomen hebt.

Deze vorm van begeleiding is erop gericht dat jij tot je recht komt. Dat jij, met wie jij bent – niet meer en zeker niet minder –effectief, energiek en met plezier functioneert. En dat is dus voor iedereen anders. Dat betekent ook dat de begeleiding er voor iedereen anders uitziet.

Neem gerust contact op, dan kijken we op basis van jouw vraag wat ik je kan bieden.