Sandra Veen

Sandra VeenRuimte en beweging zijn voor mij centrale woorden, in mijn persoonlijk leven en in mijn werk als (loopbaan)coach.

Na mijn studie theologie aan de Universiteit van Amsterdam begeleidde en trainde ik beroepskrachten en vrijwilligers in hun werk in de kerken in Amsterdam.

Daarna heb ik als onderzoeker gewerkt aan de Universiteit van Amsterdam. Ik deed onderzoek naar de betekenissen van islam in het dagelijks leven van moslimvrouwen in Nederland. De ervaringen en levensverhalen die jonge moslima’s stonden centraal, tegen de achtergrond van de sociaal-economisch en etnisch-culturele verhoudingen van Nederland in de 2e helft van de jaren ‘90.

Het onderzoek heeft nooit de vorm van een boek (dissertatie) gekregen, omdat ik steeds meer last kreeg van RSI en vaak nauwelijks achter de computer kon werken.

Uiteindelijk heb ik voor een andere richting gekozen en heb bij Bureau Hoogendijk de Senior Opleiding tot Mobiliteits- en Loopbaanadviseur gevolgd. Het bleek een uitstekende stap. Het begeleiden van mensen is me op het lijf geschreven en geeft me veel voldoening en plezier.

Wat me verder zoal bezighoudt:

  • Sinds 2005 ben ik bestuurslid van het IWFT Expertisenetwerk Gender en Religie (www.iwft.nl)
  • Sinds 2008 ben ik vanuit het IWFT afgevaardigd in het bestuur van het Catharina Halkesfonds
  • Via de NOLOC, Beroepsvereniging van loopbaanprofessionals in Nederland, blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen in loopbaanadvies- en coachingsland. Ik bezoek regelmatig de conferenties en regiobijeenkomsten
  • Sinds 2008 buig ik mij met een groep collega-loopbaancoaches over `Business Spiritualiteit’, over de verbinding van de bezieling van mensen met de organisaties waarin zij werken

Opleidingen:

2006-2008 Opleiding tot Voice Dialogue Facilitator, Arc-en-Ciel Abcoude
2005 Module “Reïntegratie van arbeidsgehandicapten”, Adviesbureau Hoogendijk
2002/2003 Senior-opleiding bij Adviesbureau Hoogendijk, loopbaanadvies-en mobiliteitsvraagstukken
1990 Doctoraal Theologie UvA (afstudeeronderzoek `Christelijk en islamitisch fundamentalisme en hun verhouding tot de moderniteit’)